Kisatarinat

 • Endurance Botniaring 25.4.2009

 • Kokkola endurance 16.5.2009

 • Team PP kevät-kesä 2010

  Kausi avattiin 25.04. Jurvan kisalla. Kolmella kuskilla ajeltiin kuusi tuntia. Kisa aloitettiin perinteisellä hyväksi havaitulla taktiikalla elikkä hitaasti kiiruhtaen. Kisan kulku sujui ongelmitta tankkauksia ja kuskinvaihtoja myöten. Sijoitus oli parempi mitä osattiin odottaa eli Racing -luokan 1. Aina on kisaan lähdetty sillä mielellä että auto maaliin ja kaikki saa ajaa oman ajovuoronsa. Kierroksia kisassa 228 ja kilometrejä 596.90. Aika-ajokierroksia 8. 

  Jurvassa jatkettiin 20.06. taasen kolmella kuskilla ja ihan ongelmitta ajeltiin kuusi tuntia, mutta nyt löydettiin meitäkin nopeampi tiimi. Tällä kertaa sijoitus oli Racing -luokan 2. Mutta hyvät pisteet kuitenkin. Kisassa kertyi kierroksia 227 ja kilometrejä 594,29. Aika-ajokierroksia 7.

  Pohjolan Le Mans eli Kemora 24 h, 17.07. Kisaan lähdettiin varovaisella taktiikalla yrittämällä olla kohtaamatta murheita. Iltapäivä ja ilta sujuikin ihan mukavasti ja yökin kului kahvia juoden ja vieraiden kanssa rupatellessa. Aamun sarastaessa jatkettiin ongelmitta renkaitten vaihtoa lukuunottamatta, mikä oli suunniteltu. Ruutulipun heiluessa saatiin toinen 24-h. voitto, edellinen tuli vuonna -07. Kuudella kuskilla kierroksia kisassa 859, kilometrejä 2339,06, aika-ajokierroksia 7.

 • Team PP syksy 2010

  Ensimmäistä kertaa Ahvenistolla 04.09. joten kisalta ei odotettu paljoa, kun kukaan ei ollut koskaan ajanut Ahvenistolla. Aamu alkoi värikkään koleasti ja sitä piisasi sitten koko päiväksi. Historian ensimmäistä kertaa, Opelista katsastuksessa löytyi liian paljon desibelejä. Ja rumba oli valmis. Ualloppiin tukittiin lähes kaikki mahdollinen mikä oli mukana, mutta äänet eivät tahtoneet mataloitua. Neljä teräsvillapakettia, ikkunanpesuspray -pullo, kypärähuppu ja muutamat hanskat niin johan alkoivat desibelit laskea ja kisa oli valmis alkamaan. Paljon ei ollut kisasta kerrottavaa, tasasen hitaasti edettiin koska opelin krooninen tehopula oli mäkisessä maastossa pahimmillaan. Maaliin kuitenkin päästiin ja "onnekkaasti" oma luokka voitettiin. Pisteitä kisasta ei jaettu erinäisten näkemysten takia. Kierroksia kisassa 192, kilometrejä 583.68, aika-ajokierroksia 6.

  Kemora 11.09.2010 perinteisen koleassa säässä, suht normi päivä, sijoitus Racingissa 3. ilman suurempia murheita, muutamaa pyörähdyksiä ja kolaroinnista johtuvia valotöitä lukuunottamatta. Pisteitä ihan mukavasti kisassa, jossa ajettiin kierroksia 219, kilometrejä 596.34, aika-ajokierroksia 6.

 • Team PP päätöskisa 2010

  Kauden viimeiseen kisaan lähdettiin hyvää pistepottia tavoittelemaan, jotta olisi mahdollisuuksia vielä Hanaa Rancing -pistepörssin voittoon. Matkaan lähdettiin hyvissä ajoin lauantaina ja majoituttiin Rekikosken Ratsastustallilla, Huittisissa. Paikka oli rauhallinen ja siisti. Sunnuntaiaamu Alastaron moottoriradalla alkoi syksyisen koleassa merkissä. Kuuden tunnin kisaan startattiin normaali taktiikalla, auto maaliin ja kaikki saa ajaa. Tietysti tässä pistetilanteessa kuitenkin vähän oli painetta yrittää kiiruhtamaan Oopelilla nopeammin. Vauhtia ei kuitenkaan saatu kovin paljon nostettua, mutta Kare Aspea lainaten "tasaisuus oli ykkösluokkaa" ja meidän hidas vauhtikin riitti 2. sijaan. Toki muidenkin ongelmat huomioiden. Näin ollen Hanaa Rancing pistepörssin voitto matkasi toistamiseen kiertopalkintoineen Vimpeliin. Vuodesta 2004 lähtien ollaan Opelilla endurancea ajettu, kilpailuja kertynyt 38. Kilpailukilometrejä tämän taipaleen aikana on kertynyt 26 597.16 km. Yhdestä ainoasta kilpailusta ei ole tullut sijoitusta, koska auto oli alipainoinen (vuonna -04) ja siitä seurasi hylkäys kisan jälkeen. Muuten on yritetty aina ajaa mahdollisimman pitkälle pienestä ongelmista huolimatta.

  Team PP:n kuljettajat kuluneella kaudella:  Kuisma Aho, Timo Ilomäki, Ville Ilomäki, Mika Koivisto ja kaksi vierailevaa kuskia 24-h -kisassa Marko Kokko ja Tommi Lahtinen.

  Tankkaus ja huolto kuluneella kaudella pääsääntöisesti: Tapio Ilomäki, Raimo Koivisto, Juha Ilomäki, Niko Ilomäki, Aulis Aho, Elisa Keski-Kujala + moni muu ja monta auttavaa kättä.