Endurance Botniaring 25.4.2009

Pitkän odotuksen jälkeen kisakausi on taas aluillaan. Muutaman tallissa vietetyn illan jälkeen Opeli on taas valmiina viivalle. Jurvan kisaan jouduimme lähtemään vieraan keikkakuskin voimin, joka hieman tuotti lisäjännitystä tulevaan kisaa. Aamu Jurvassa oli aurinkoinen ja kaikilla halu päästä jo ajamaan. Aika-ajo aloitettiin keikkakuskilla, jotta hän saisi tuntumaa autoon. Sijoitus aika-ajoissa ei ollut mikään huippu, lähtöruutu 38, mutta käytäntöhän on osoittanut, että on melkein ihan sama mistä lähtee, koska kisahan alkaa periaatteessa pari tuntia ennen loppua.

Kisan alku sujui rauhallisesti, ongelmitta. Kuskia vaihdettiin ja auto tankattiin 1 ½ -tunnin ajon jälkeen. Pikku hiljaa alkoi ilmetä ajo-ominaisuuksissa ongelmia, vasen takapyörän kulmat olivat muuttuneet, eli taka-akseli oli sujahtanut. Tämä vaikeutti ajoa oikealle kääntyvissä mutkissa, jolloin sattui tappisladia ja muutamia spinnauksia.

Näillä eväillä mentiin kisaa eteenpäin ja likemmäksi kilpailun kärkeä. Viimeisen kuskin lähdettyä neljän ja puolen tunnin ajon jälkeen matkaan, olimme jo melko likellä kärkeä, mutta kuitenkin ajo-omaisuuksista johtuen kärki alkoi kuitenkin karkaamaan.

Viimeisen vartin alkaessa, soitimme kuskille, että "hanaa, kärki on 12 sekunnin päässä". Siitä alkoi raivoisa takaa-ajo. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä olimme johtoauton perässä. Ohitus Hondasta ja sitten toisinpäin ja niin edelleen jatkettiin kierrosta kolmanneksi viimeiseen mutkaan, jossa tapahtui ratkaiseva ohitus meidän hyväksemme. Ja näin ajoimme Racing -luokan voittoon  0.507 sekunnin turvin Karstulan Old Foxes Teamin Hondasta.

Team PP:n ajojärjestys kisassa: Aika-ajo Rauno Rauhala.

Kisa: 1. Rauno Rauhala, 2. Mika Koivisto, 3. Timo Ilomäki, 4. Kuisma Aho.

Tankkaus ja huolto:Niko Ilomäki, Raimo Koivisto, Tapio Ilomäki